ΣΧΟΛΙΟ
Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020 10:20

Δώστε λύση στο ελληνικό τραγούδι τώρα!

Οι δημιουργοί του νεότερου ελληνικού τραγουδιού και οι κληρονόμοι βαρέων του ονομάτων, μέσα στο κρύο, κάτω απ’ το υπουργείο Πολιτισμού με παλτά και σκούφους ζητούν το αυτονόητο.

Το αυτοκέφαλο και αυτοδιοίκητο της δημιουργίας τους που πολλαπλασιαστικά ζει πάνω από χίλιους αλυσιδωτούς εργασιακούς κλάδους και διατηρεί το φρόνημα και τον Πολιτισμό ενός καθημαγμένου κόσμου. Πολλοί το ξεχνούν αλλά εδώ είμαστε να τους το θυμίζουμε. Το ελληνικό τραγούδι για την αποικία τούτη έφερε πάντα τον βαρύ ρόλο της ανάταξης, του αναστοχασμού, της παρηγοριάς. Ενός υλικού πολιτισμού που συνέβαλε στις ταυτότητες δυναμικά, τις επηρέαζε, τις καθόριζε, τις αναπαρήγαγε, τις αναθεωρούσε. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα με δομές- δεν εξετάζω το αν είναι καπιταλιστική, φεουδαρχική, λαικοδημοκρατική- οι δημιουργοί αυτού του πλούτου θα ήταν αυτονόητο πως θα υπάγονταν σε έναν ενιαίο φορέα απόδοσης, καταγραφής, είσπραξης, αναπαραγωγής του έργου τους. Σήμερα, έχουν φτάσει στην μέση μιας λύσης. Και εξαρτάται απ’ την πολιτική βούληση της σημερινής εκλεγμένης ελληνικής κυβέρνησης να λύσει τον γόρδιο δεσμό και να επιταχύνει την αδειοδότηση ενός νέου φορέα πνευματικών δικαιωμάτων. Δεν υπάρχει δικαιολογία και παρότι η σημερινή εκλεγμένη ελληνική κυβέρνηση έχει ασθενείς δεσμούς με την πραγματική Αριστεία της Κοινωνίας. Ενώνω την φωνή μου με το σύνολο των ελλήνων δημιουργών του τραγουδιού μας. Αλλιώς θεωρώ την σιωπή τους και άρα την άρση της εκτέλεσης του έργου τους από παντού- με δική τους απόφαση- επιβεβλημένη. 

21/01/2019

Μακεδονικό : Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι της συμφωνίας των Πρεσπών

Μπορεί ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας να οξύνει τώρα τη ρητορική του κατά της κυβέρνησης, μπορεί να μην της έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης, όμως σύμφωνα με μια ανάγνωση είναι πολύ αργά για τον ίδιο
05/01/2019

Το σενάριο της κυβέρνησης μειοψηφίας, ο τραγέλαφος ΑΝΕΛ και οι κίνδυνοι για τη χώρα

Δεν είναι λίγοι αυτοί που παρατηρούν πως μια τέτοια εξέλιξη θα σηματοδοτήσει ευρύτερες δυσλειτουργίες και στο κράτος και στη διοίκηση αλλά και στην ίδια τη δρομολόγηση νομοσχεδίων
19/11/2018

Τα τέσσερα κόμματα που «χτυπάνε» τον ΣΥΡΙΖΑ από τα αριστερά

Εκτός από το ΚΚΕ διεργασίες συντελούνται με όχημα και τους άλλους πολιτικούς σχηματισμούς, όπως τη Λαϊκή Ενότητα, την Πλεύση Ελευθερίας, το MέΡΑ25.

Ατζέντα