ΣΧΟΛΙΟ
Τρίτη, 21 Ιουνίου 2022 20:24

Εκλογές; Πώς όχι πότε

Σύνηθες θέμα των πολιτικών συντακτών είναι το «πότε θα γίνουν οι εκλογές». Κυρίως όταν οι κυβερνήσεις περνούν τα δύο ή λίγο παραπάνω χρόνια, το ερώτημα ανάβει.

Το ίδιο συμβαίνει και με τον Μητσοτάκη. Και εντάθηκε εσχάτως τώρα που εκείνος αφήνει ένα ανοιχτό παράθυρο πως δεν θα εξαντλήσει την τετραετία του. Το ερώτημα ή το θέμα όμως δεν είναι το πότε θα πάει αλλά με τι επιχείρημα θα πάει. Προφανώς θα θέσει ένα σκληρό δίλημμα. Ακυβερνησία, σταθερότητα ή χάος. Προφανώς θα συνοδευθεί από αίτημα ανανέωσης εντολής για να εφαρμόσει το πρόγραμμά του απρόσκοπτα. Λογικά, το όλο επιχείρημα θα έχει «εθνικά» χαρακτηριστικά με ορίζοντα το Ταμείο Ανάκαμψης, την νέα θέση της χώρας στο γεωπολιτικό σκάκι, την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του Κράτους. Καθόλου τυχαία δεν αναβίωσε προσφάτως κλίμα «εσωτερικού εχθρού» με στοχοποίηση του βουλευτή Λέσβου Γιάννη Μπουρνού και άλλων- επικίνδυνο και απαράδεκτο πάντως ως στρατηγική. Πάντως να πάει σε εκλογές ο Μητσοτάκης λέγοντας πως πιέζεται από την Αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν φαίνεται λογικό. Άστε που ως τώρα γινόταν κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ πως δεν αντιπολιτεύεται σθεναρά.

21/01/2019

Μακεδονικό : Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι της συμφωνίας των Πρεσπών

Μπορεί ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας να οξύνει τώρα τη ρητορική του κατά της κυβέρνησης, μπορεί να μην της έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης, όμως σύμφωνα με μια ανάγνωση είναι πολύ αργά για τον ίδιο
05/01/2019

Το σενάριο της κυβέρνησης μειοψηφίας, ο τραγέλαφος ΑΝΕΛ και οι κίνδυνοι για τη χώρα

Δεν είναι λίγοι αυτοί που παρατηρούν πως μια τέτοια εξέλιξη θα σηματοδοτήσει ευρύτερες δυσλειτουργίες και στο κράτος και στη διοίκηση αλλά και στην ίδια τη δρομολόγηση νομοσχεδίων
19/11/2018

Τα τέσσερα κόμματα που «χτυπάνε» τον ΣΥΡΙΖΑ από τα αριστερά

Εκτός από το ΚΚΕ διεργασίες συντελούνται με όχημα και τους άλλους πολιτικούς σχηματισμούς, όπως τη Λαϊκή Ενότητα, την Πλεύση Ελευθερίας, το MέΡΑ25.

Ατζέντα