ΑΡΘΡΑ
Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017 12:31

Μαύρη προπαγάνδα

Τα fake news που ήθελαν τον υφυπουργό Αθλητισμού να είναι συγγενής με την Ηριάννα και η υπεράσπιση του αυτονόητου

«Μην αφήνεις την αλήθεια να χαλάσει μία ωραία ιστορία».

Η κλασική ρήση, φαίνεται πως αποτελεί και την βασική αρχή για πολλούς εδώ γύρω. Και όχι μόνον για μερίδα δημοσιογράφων αλλά και πολιτικών.

Τελευταίο παράδειγμα, η φαντασιακή συγγένεια της κρατούμενης Ηριάννας με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη. Και μάλιστα, η πιο στενή συγγένεια αφού σύμφωνα με πικραμένους bloggers, ιδρυματοποιημένους δημοσιολόγους, ακροδεξιούς ιμάντες, σανοφάγους του Ίντερνετ αλλά και ορισμένους πολιτικούς της αντιπολίτευσης που από χθες το πρωί υποννοούσαν με νόημα την συγγένεια (για να επιβεβαιώσουν τι ακρίβως;) η Ηριάννα είναι αδελφή του υπουργού.

Τι κι αν ο δεύτερος δεν έχει αδελφή;

Τι κι αν αναγκάστηκε να διαψεύσει με μια λιτή και ουσιαστική δήλωση;

Το ψέμα έμεινε για πάντα στα χείλη, στις οθόνες, στην δεξαμενή της ψηφιακής μνήμης και προστέθηκε σε όλα αυτά που κατά καιρούς έχουν γραφτεί ή ακουστεί για την εν λόγω Κυβέρνηση. Η τελευταία δε, μπορεί να δίνει χρυσές ευκαιρίες για να την αντιπολιτευθείς (μνημόνιο εφαρμόζει ντε!), οι δημοσιολόγοι του Μετώπου της Λογικής που πλέον ταυτίζονται με τα ψέματα που διαρρέουν ακροδεξιοί κύκλοι, επιλέγουν πάντα fake news και τερατώδη ψέματα για να εξαπολύσουν τα πυρά τους.

Το παράλογο είναι πως όλοι αυτοί, εγκαλούν από το πρωί ως το βράδυ τους αντιπάλους τους ως σανοφάγους και ψεκασμένους. Δεν ξέρω αν υπάρχει τρόπος να υπερασπιστείς πια τα αυτονόητα και βέβαια τον εαυτό σου από αυτό που θα γραφτεί και θα αναπαραχθεί.

Ξέρω πως έχουμε μπει σε ένα μαύρο τούνελ όπου η προπαγάνδα αθροίζεται στις ακροδεξιές φαντασιώσεις και όλο μαζί το νέο μείγμα πια απειλεί τον καθέναν μας.

news247.gr

21/01/2019

Μακεδονικό : Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι της συμφωνίας των Πρεσπών

Μπορεί ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας να οξύνει τώρα τη ρητορική του κατά της κυβέρνησης, μπορεί να μην της έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης, όμως σύμφωνα με μια ανάγνωση είναι πολύ αργά για τον ίδιο
05/01/2019

Το σενάριο της κυβέρνησης μειοψηφίας, ο τραγέλαφος ΑΝΕΛ και οι κίνδυνοι για τη χώρα

Δεν είναι λίγοι αυτοί που παρατηρούν πως μια τέτοια εξέλιξη θα σηματοδοτήσει ευρύτερες δυσλειτουργίες και στο κράτος και στη διοίκηση αλλά και στην ίδια τη δρομολόγηση νομοσχεδίων
19/11/2018

Τα τέσσερα κόμματα που «χτυπάνε» τον ΣΥΡΙΖΑ από τα αριστερά

Εκτός από το ΚΚΕ διεργασίες συντελούνται με όχημα και τους άλλους πολιτικούς σχηματισμούς, όπως τη Λαϊκή Ενότητα, την Πλεύση Ελευθερίας, το MέΡΑ25.

Ατζέντα